Nye teleselskaber

Det seneste halve år er der sket en væsentlig udskiftning af teleselskaberne på telemarkedet. Her finder du en oversigt de nye teleselskaber og dem der ophørte i første halvår af 2009.

publiceret d.
2009-05-01

Telemarkedet.dk byder velkommen til en række nye teleselskaber og aktører på telemarkedet. Velkommen til Familietele, Cooltel, One Mobile, Onfone og Skyline:

  • Familietele: Henvender sig især til den ældre del af befolkningen og har slået sig op på enkle, gennemskuelige abonnementer og ældrevenlige telefoner. Familietele donerer 2% af omsætningen til Ældresagen. Bag Familitele står det velrenommerede teleselskab Call Me.
  • CoolTEL: Ny mobilteleudbyder oprettet af CoolSMS. CoolSMS har i mange år tilbudt gratis sms-abonnementer finansieret via reklamer i SMS'erne. Imidlertid har CoolSMS ikke været tilfreds med gennemskueligheden i de eksisterende udbyderes mobilabonnementer, hvorfor de har taget konsekvensen og oprettet sit eget mobilabonnementselskab; CoolTEL. Som dirketøren i CoolTEL udtaler; "Vi vil ikke narre kunderne med skjulte udgifter og priser, der ændrer sig hver dag. Vores prisstruktur er let overskuelig, og vi gemmer intet under gulvtæppet".
  • One Mobile: Oprettet af CBB Mobil for at overtage Tele2's kunder ifm. Telenor Danmarks overtagelse af Tele2. One Mobile satser på taletidskort med lave priser - især når man tanker for et større beløb af gangen - og særdeles lave priser på udlandstelefoni.
  • Onfone: Et selskab, der har valgt en interessant vinkel på sin markedsføring. De har lagt vægt på at prioritere kundeservicen højt ud fra devicen "Den bedste måde at beholde en kunde på, er ved at opføre sig ordentligt og reelt".
  • Skyline: er en del af ELRO - en energivirksomhed fra Randers - og leverer telefoni- og bredbåndsprodukter på trådløst net på WiMAX standarden. Skyline leverer fortrinsvis sine produkter til kunder i det midtjyske område, men de har vundet den landsdækkende bredbåndslicens for trådløst net og udbygger dækningsområdet så hurtigt som muligt.

Teleselskaber der ophørte

I samme periode, hvor der er en række nye teleselskaber, er der samtidig en række teleselskaber der lukker ned for deres aktiviteter.

SuperTel leverer ikke længere produkter til private og er derfor fjernet fra Telemarkedets liste over private leverandører. SuperTel eksisterer stadigvæk og lever endog i bedste velgående som Danmarks førende leverandør af hosted PBX og IP-telefoni til erhvervsvirksomheder.

DebitelSolo er ikke længere at finde som selvstændigt selskab i Danmark. Alle DebitelSolo's kunder er overtaget af Call Me.

Også farvel til Clearwire, der forsvinder. Clearwires produkter er hele tiden blevet leveret i samarbejde med Danske Telecom, som fortsætter med at levere - nu under eget navn.

Tele2 ophører som selvstændigt selskab i Danmark og er blevet en del af Telenor-familien. Tele2's produkter er overtaget af Sonofon inden for mobilabonnementer, Cybercity inden for bredbånd og fastnetabonnementer og One Mobile, når det drejer sig om optankning af taletid.

Emner: teleselskaber